Konference præsenterede fremtidens boliger og milliardinvesteringer til turismeudvikling

Bygge- og anlægsbranchen kan se frem til mange spændende nye opgaver i det midtjyske. Blandt andet på Djursland, hvor milliardinvesteringer skal forvandle det centrale Djursland til en international turismemagnet. På Building Networks konference 31. maj 2023 i Aarhus kunne deltagerne høre meget om udviklingsplanerne og blive klogere på kommende boligbyggerier med lavt klimaaftryk i blandt andet Randers og Aarhus.

 


Partner i Gustin Landskab, Stephan Gustin, var konferencens første taler. Stephan Gustin præsenterede visionerne for skabelsen af en langsigtet bæredygtig turismeudvikling i det centrale Djursland. Visionen er at forvandle området til en dansk og international turismemagnet med hundredetusindevis af nye overnatninger og ved at tilbyde en bred vifte af nye helårsattraktioner. Stephan Gustin fremviste de strategisk fysiske udviklings- og bebyggelsesplaner for projektet, der skal realiseres gennem milliardinvesteringer og i respekt for områdets natur, historie og lokalsamfund.


 
Markedsdirektør Kristina Jordt Adsersen fra LINK Arkitektur fortsatte talerrækken. Arkitektvirksomheden er førende indenfor specialiseret arkitektonisk design, klima-smart byggeri og computational design. Kristina Jordt Adsersen præsenterede LINK Arkitekturs ambitiøse bæredygtighedspolitikker og fremviste en række aktuelle designopgaver med bæredygtighed som omdrejningspunkt. Undervejs fik konferencedeltagerne også indsigt i de arbejdsredskaber, som LINK Arkitektur bruger til at opnå bæredygtighed og merværdi i deres design- og arkitekturprojekter. 

Markedschef Martin Novak Knudsen fra H. Skjøde Knudsen var første oplægsholder efter pausen. Entreprenørvirksomheden med hovedkontor i Odense udfører entrepriseopgaver i hele Danmark med fokus på arealudvikling, boliger, erhverv og social infrastruktur. Martin Novak Knudsen var inviteret til at fortælle om udviklingen af en ny bydel, Sporbyen Scandia, der er under opførelse i et 22 ha gammelt fabriksområde øst for bykernen i Randers. Området er udlagt som eng-kvarter med fokus på biodiversitet og skal rumme nybyg af huse samt seniorboliger og et plejecenter. Sidstnævnte har forventet byggestart i 2024.

Projektchef for udvikling i RUM, Malene Holmsgaard, var konferencens sidste taler. Malene Holmsgaard præsenterede det sociale innovative boligbyggeri i Århus Ø, Generationernes Hus, der rummer pleje- og ældreboliger samt ungdoms- og familieboliger. Generationernes Hus er bygget til at danne rammen om etablering og udvikling af fællesskaber. Malene Holmsgaard gennemgik også design- og byggeteknikkerne bag opførelsen af verdens første almene boligbyggeri, Circle House, der bygges efter cirkulære principper. Eksempelvis kan 90 procent af materialerne i Circle Houses genbruges til forskel for traditionelt byggeri, hvor der i gennemsnit kun er 10 % materialegenbrug.

Konferencen sluttede traditionen af med dagens sidste netværkspause, hvor oplægsholdere og deltagere fik rig lejlighed til at komme i dialog med hinanden og udveksle visitkort.

Markedschef Martin Novak Knudsen fra H. Skjøde Knudsen var en af konferencens fire oplægsholdere. Martin Novak Knudsen var meget tilfredshed med arrangementet og det faglige niveau.
”Jeg synes, at oplæggene var på et højt niveau og med en høj faglig kvalitet. Personligt fik jeg afleveret det, jeg gerne ville til deltagerne, som efterfølgende kvitterede med nogle gode spørgsmål. I netværkspauserne fik jeg desuden nogle interessante kontakter, som jeg skal hjem og følge op på”, fortalte Martin Novak Knudsen.


Salgschef Kenneth Rossau fra PMG-Byg var med for første gang. Kenneth Rossau var glad for, at han hev en dag ud af kalenderen for at tage til netværkskonference i Aarhus.

”Jeg synes, at der blev præsenteret nogle rigtig interessante projekter. Og jeg fik nogle gode og spændende samtaler og kontakter, som måske fører til noget. Konceptet med speeddating, hvor vi kan tale med indlægsholderne i pauserne, kunne jeg rigtig godt lide. Det er rigtigt, at konferencen i princippet varer en hel dag, men det er nødvendigt at afsætte den tid, hvis du skal nå at få dig en snak med de andre deltagere og oplægsholderne. For det er i pauserne, du åbner dialogen og finder ud af, om der er en fælles interesse for et fremtidigt samarbejde.

Projektchef Malene Holmsgaard fra RUM arkitekter var invitereret med på netværkskonferencen som oplægsholder og kunne bagefter tage hjem med en god oplevelse af dagen.
”Jeg må sige, at jeg mødte både engagerede og interesserede mennesker på konferencen. Jeg nåede også at tale og udveksle kontakter med de fleste af dem, der stod på min liste. Som oplægsholder fik jeg både noget ud af at mit eget og de andres indlæg. Så alt i alt en god oplevelse at være med i dag.”