Er dit boligprojekt droppet eller sat på pause?

De høje priser på både arbejdskraft og byggematerialer, betyder at flere tusinde almene og private boligprojekter bliver lagt ned på stribe. Ifølge en analyse fra BL – Danmarks Almene Boliger er næsten tre ud af fire almene boligbyggerier enten blevet aflyst eller udskudt som følge af de høje byggepriser.

Præfabrikeret modulbyggeri i træ opføres nu langt billigere end rammebeløbet

Især i hovedstadskommunerne og en række større provinsbyer har der været udfordringer med at holde almene byggerier under det såkaldte rammebeløb, som fastsættes pr. bolig og pr. kvadratmeter boligareal (afhængig af boligtype) og varierer fra kommune til kommune.

Det betyder, at flere og flere boligorganisationer over de seneste par år har oplevet at entreprenører har svært ved at byde ind på opgaver, når de bliver sat i udbud.

Mindre materialespild og færre fejl

Inflationen og de fortsat stigende priser på arbejdslønninger og materialepriser gør det dog svært for den almene bygherre at holde sig inden for rammebeløbet, hvilket har sat flere hundrede projekter i bero.

Building Network hjælper investorer, projektudviklere, rådgivere og entreprenører med at få ny inspiration fra ind- og udland om blandt andet præfabrikeret modulbyggeri i træ, hvor omkostningerne reduceres, byggeperioden forkortes og bygherren mindsker risikoen for fugt fra regn og sne i konstruktionen.

–  Vi har gennem de seneste 10 år samlet flere tusinde boligorganisationer, projektudviklere, rådgivere, entreprenører og leverandører til vores konferencer og glæder os til at fremvise nye innovative løsninger fra en række modulære projekter, som sætter fokus på, hvordan bygherrer og investorer undgår at opgive byggeplaner eller lave besparelser, der svækker på kvaliteten og bæredygtigheden.”, beretter direktør Mickey Lund

En af deltagerne i netværket, som glæder sig til at tage i del i de kommende arrangementer og komme i dialog om innovative og modulære projekter med lavt CO2-aftryk, som er på tegnebrættet i 2024, er Abdel Ittaouil fra Ittaouil Modular Group

– Vi kan rigtig godt lide formen i Building Network, som kommunikerer de rigtige budskaber ud til bygherrer, rådgivere og entreprenører.  Hos Ittaouil Modular Group hjælper vi blandt andet projektudviklere og almene boligorganisationer med at få leveret arkitekttegnede modulære boliger indenfor rammebeløbene som en hoved- eller totalentreprise i hele landet.  

Direktør Abdel Ittaouil glæder sig til at tage i del Building Networks kommende arrangementer og ikke mindst hjælpe deltagerne i netværket i mål med deres projekter i lille og stor skala.