Skandinaviens allerstørste bygge- og anlægsprojekter præsenteret på BNCC 2022

Bygge- og anlægsbranchen går travle tider i møde. Det stod klart efter årets BNCC 2022 i København, hvor nogle af Skandinaviens allerstørste infrastruktur-, ejendoms- og byudviklingsprojekter blev præsenteret på årets store internationale bygge- og anlægskonference.

Building Network og Copenhagen Capacity inviterede for 4. gang til årets Building Network Construction Conference (BNCC 2022), der løb af stablen 15. november på Copenhagen Marriott i København.


På BNCC 2022 var repræsentanter fra nogle af de allerstørste aktuelle bygge- og anlægsprojekter i Skandinavien og Baltikum samlet. Dagen igennem præsenterede konferencens 15 keynote speakere en lang række store kommende byudviklings- og infrastrukturprojekter, der skal realiseres i Danmark, Norge, Sverige og Baltikum.

Alene i Danmark, Sverige og Norge skal der samlet set investeres for et trecifret milliardbeløb over de næste 20 år til udvidelse og forbedringer af landenes offentlige infrastruktur. Investeringerne er målrettet etablering af nye vejanlæg, tunneler, broer, metroer og jernbaner, der skal afhjælpe kapacitetsproblemer, skabe bedre sammenhæng og bidrage til en grønnere fremtid.

Fra Danmark var Vejdirektoratet, By & Havn og Københavns Metro mødt frem for at fortælle om de største nationale infrastrukturprojekter. Trafikverket, Region Stockholm og Malmö By repræsenterede Sverige, mens norske Statens Vegvesen også præsenterede flere af landets store aktuelle infrastrukturprojekter.

Rail Baltic Estonia præsenterede EU-infrastrukturprojektet Rail Baltikum, der skal forbinde de tre baltiske lande med resten af Europas jernbanenetværk.

Udover milliardinvesteringerne i landenes offentlige infrastruktur fik konferencedeltagerne også lejlighed til at høre mere om Danmarks kommende energi-øer, innovativ bæredygtig urbanisering og om etablering og udvikling af fremtidens internationale grønne datacentre.

Som en del af BNCC 2022 var der mellem projektpræsentationerne afsat tid til, at de mange fremmødte bygherrer, totalentreprenører, rådgivere, underentreprenører, leverandører og interessenter kunne netværke og tale personligt med konferencens 15 keynote speakeres og 30 udstillere.

Salgsdirektør Nicklas Olsson, deltog som repræsentant for det ungarske byggekonglomerat KÈSZ Metaltech 

Den ungarske leverandør af blandt andet energiproducerende facadeløsninger, der beskæftiger i alt 2.500 medarbejdere i fem lande, vil gerne ind på det nordiske marked.

”Vi blev invitereret til at komme af Den Ungarske Ambassade, der deltager med en stand på BNCC.  Målet er at åbne for nye forretningsforbindelser, da vi ser kæmpe store muligheder for at byde ind som leverandør på de mange store projekter, der løber i Danmark og Sverige over de kommende mange år,” fortalte Nicklas Olsson, som var meget tilfreds med årets BNCC.

”Det er en fantastisk konference. Godt planlagt. På en enkelt dag kommer du hjem med masser af kontakter, navne og viden om nye spændende projekter. Og så må vi se, hvordan vi kan udnytte og bruge det efterfølgende.”

Innovation Manager Pernille Remming fra WeBuild Danmark, havde med stor interesse set frem til årets BNCC 2022

WeBuild Danmark det nye samlingspunkt for alle i bygge- og anlægsbranchen, som ønsker viden og samarbejde om innovation, grøn omstilling og ny teknologi. Pernille Remming er projektleder på Femerns Videns- og Læringscenter, som er en af de helt store danske satsninger på innovation, udvikling og viden inden for bæredygtigt byggeri.

”Alt det, der bliver præsenteret på BNCC 2022, er interessant for os. Jeg har aldrig været med før, men det er virkelig godt. Oplæggene er forståelige og ikke for lange eller for faglig tunge, så på den måde har jeg fået rigtig meget ud af at lytte til dem,” fortæller Pernille Remming og fortsætter:

”WeBuild er sat i verden for at understøtte og facilitere hele innovations- og bæredygtighedsdagsordenen i bygge- og anlægsbranchen, så jeg skal tale med en del af dem, der er med i dag. Enten fordi vi måske kan joine up med dem eller have det lange lys tændt på deres projekt. For vi tilbyder et hav af events og er med på konferencer og kører netværk, hvor virksomheder kan hente den nyeste viden. Eksempelvis har vi åbnet Femern Fyrtårn, hvor vi til glæde for bygge- og anlægsbranchen indsamler viden om Femern-byggeriets brug de nyeste teknologier.”


Salgsdirektør Jimmy Skovgaard Pedersen fra Solar, Nordens største El-grossist, deltog med stor fornøjelse.

Jimmy Skovgaard Pedersen arbejder til hverdag på Solar Projektcenter Femern, hvor håndværkere og entreprenører nemt og hurtigt kan indkøbe produkter og få rådgivning og fagligt netværk. For Jimmy Pedersen var der gode grunde til at deltage på BNCC 2022.

”Vi byder ind på mange af de opgaver, der bliver præsenteret i dag på konferencen. Så der er en del potentielle samarbejdspartnere med i dag. Det er godt, at konferencen ikke er så låst på tiden. Det betyder, at vi kan gå ud og trække vejret og få os en snak. Og har man brug for at have et ekstra møde, så klarer man det også i pauserne. Det fungerer rigtig godt.”

Metalanalytiker Sebastian Solarczyk fra den polske gigantvirksomhed Zekon, der har specialiseret sig i produktion af præfabrikerede stålkonstruktioner, deltog for anden gang.

Med en stand og 20 minutters oplæg foran mere end 150 aktører fra bygge- og anlægsbranchen i de nordiske lande og Baltikum, havde Sebastian Solarczyk rig mulighed for at præsentere Zekons avancerede konstruktioner. Og måske gentage succesen med at få nye aftaler i hus.

”Vi var med på BNCC for tre år siden, hvor vi fik mulighed for at præsentere vores virksomhed. Det lykkedes os dengang at få nogle rigtig gode kunder i Danmark på grund af konferencen. Vi vil gerne udvide Zekons markedsaktiviteter i Danmark og resten af Norden og vise, at vi er en af de store spillere i Polen indenfor produktion og levering af specialiserede højteknologiske,” fortæller Sebastian Solarczyk og fortsætter: 

”Atmosfæren på konferencen er også super god. Og vi vil klart anbefale andre at komme, når der næste gang afholdes BNCC. Vi overvejer i hvert fald at deltage igen.”

CEO Søren Møller Christensen fra Baltic Energy Island, var én blandt de i alt 15 oplægsholderne ved årets store konference.

Søren Møller Christensen står i spidsen for at udvikle Bornholm til verdens første energiø og knudepunkt for intelligent, grøn energi. BNCC 2022 var derfor en god anledning til at præsentere projektet og møde potentielle nye samarbejdspartnere fra branchen.

”Vi vil gerne ud og fortælle om de store grønne anlægsinvesteringer på Bornholm og i Østersøen og om perspektiverne og muligheder for som bæredygtig virksomhed at etablere sig på øen. En del af de folk, jeg har talt med i dag under konferencen, er nysgerrige og spændt på, hvordan de kan byde ind på de store opgaver eller blive en del af noget af det, der kommer til at ske på Bornholm, der uden tvivl vil påvirke øen og give dem masser af muligheder og skabe nye arbejdspladser,” fortalte Søren Møller Christensen.