Reduceret materialeforbrug og CO2 udledning med nye bordplader

Bæredygtighed er kommet på dagsordenen for at blive, og vigtigheden i at vi producerer vores produkter med større omtanke kan vi ikke længere komme uden om. Kolons nyeste tiltag er en bæredygtig køkkenbordplade, produceret i materialet kaldet GreenGridz.

GreenGridz er et forholdsvis nyt produkt på det danske marked, men er gennemtestet da det har været brugt til bordplader i Holland og Tyskland i en del år. Faktisk producers der i dag omkring 2000 bordplader i GreenGridz om ugen, alene i Holland.

GreenGridz er et letvægts plademateriale, som er særlig velegnet til brug som kernemateriale i bordplader. Materialet er opbygget som et grid-system der gør pladerne meget stabile og samtidig meget lette fremfor en massiv plade af spånplade. Derudover er pladerne Svanemærkede og FSC certificeret.

GreenGridz pladerne bruger omkring 60-90% mindre råmateriale, alt efter bordpladen tykkelse. Det færdige produkt vil se ud som en helt traditionel bordplade når produceret.

For hvert køkken der indrettes med GreenGridz bordplader ydes der et væsentlig bidrag til at reducere materialeforbrug og CO2 udledning.

Vægten på en 30 mm tyk GreenGridz plade vil kun være på 8 kg kontra en spånplade plade på samme tykkelse vil veje 20 kg. Den lave vægt har mange fordele, bl.a. er den nemmere at håndtere og monterer.

Pladerne er velegnede til at bruge ved alle køkkenbordplader, uanset om det er med laminat, linoleum eller stål overflader.

Faktisk kan Kolon kun se fordele i at udskifte kernematerialet til GreenGridz. Du kan være med til at bidrage til den bæredygtige udvikling ved at vælge GreenGridz bordplader til dit næste projekt.

Kontakt: 

Poul Krarup

Kolon Total Inventar
M +45 2460 9024
pk@kolon.dk