Thinkproject vinder stort europæisk infrastrukturprojekt

Verdens længste vej- og togtunnel, vælger thinkproject som BIM-platform

thinkproject, Europas førende SaaS-udbyder inden for bygge- og ingeniørprojekter, har indgået en kontrakt med Femern A/S om levering af sin BIM-software til konstruktionen af Femern Bælt-tunnellen – verdens største sænketunnel til biler og tog. Det samlede projekt er en vigtig del af det europæiske transportnetværk og har et budget på i alt 52 milliarder kr. (6,9 milliarder euro). Valget faldt på thinkproject, da virksomheden tilbyder en komplet SaaS BIM-løsning og har mere end 20 års erfaring som branchens førende inden for construction intelligence.

Den planlagte, 18 kilometer lange Femern Bælt-sænketunnel vil være en klar forbedring af Europas transportinfrastruktur. Den skal åbne i 2028 og vil sikre en langt hurtigere forbindelse mellem København og Hamborg, så rejsetiden reduceres med 1-2 timer. Den avancerede forbindelse mellem Tyskland og Danmark vil skabe nye muligheder for godstransporten, den vil forbedre arbejdsmarkedets bevægelse over grænserne og generelt styrke rejsetrafikken mellem Skandinavien og Centraleuropa.

En af de primære årsager til, at Femern A/S valgte thinkproject, er, at virksomheden kan levere et komplet BIM-løsningstilbud, og informationsudvekslingen vedrørende modeldata og dermed samarbejdet om projektet i høj grad forenkles. thinkprojects BIM-platform giver en meget avanceret og sikker SaaS-løsning, der passer perfekt ind i projektets krav.

Administrerende direktør for thinkproject, Gareth Burton, siger: “Vi er meget glade for at bringe vores ekspertise som den globalt førende virksomhed inden for construction intelligence samt vores 20 års erfaring med digitale løsninger ind i et så betydeligt infrastrukturprojekt i det europæiske transportnetværk.”

thinkproject kan understøtte Femern Bælt-tunnelprojektet i hver fase af byggeprocessen, lige fra BIM- og CAD-styring til arbejdsprocesser og gennemgange.

Kim Smedegaard Andersen, teknisk vicedirektør hos Femern A/S, tilføjer: “BIM-samarbejde er en vigtig del af organiseringen af et så stort projekt som Femern Bælt-tunnellen. Vi ser i høj grad frem til at arbejde sammen med thinkproject om at realisere dette megaprojekts fordele”.

Om thinkproject:

thinkproject, der er baseret i München i Tyskland, er globalt førende inden for construction intelligence. For at kunne håndtere udfordringerne med digitalisering i forbindelse med bygge- og ingeniørprojekter leverer vi innovative softwareløsninger og understøtter potentialet i mennesker og oplysninger. thinkproject er den førende, europæiske SaaS-udbyder til bygge- og ingeniørprojekter med ca. 2.500 kunder, mere end 150.000 brugere i over 60 lande samt mere end 400 medarbejdere.

Pressekontakt:
Diana Eisvogel, Senior Corporate Marketing Manager, thinkproject – ph.: +49 89 930 839-328, mobil: +49 151 1521139; e-mail diana.eisvogel@thinkproject.com

Om Femern A/S:
Femern A/S er et dansk planlægningsfirma, der har fået til opgave at forberede Femern Bælt-tunnellen under Østersøen mellem den danske ø Lolland og den tyske ø Femern. Femern A/S står for planlægning og fremskaffelse af grundlaget for den lovmæssige godkendelse af projektet på vegne af den danske regering.