Der er er fuld gang i befolkningsvæksten i Storkøbenhavn, ligesom der også er planlagt mange nye spændende bygge- og anlægsprojekter i Hovedstadsområdet. Kunne du tænke dig at høre om udviklingen af Københavns byrum og byggeri, Veje til mere biobaseret byggeri, transformation af Den Røde By, dilemmaer og synergier mellem bykvalitet, biodiversitet, klima, og sociale mødesteder ?
Så kom til byudviklings- og byggekonference på Sinatur Hotel Frederiksdal ved Lyngby mandag den 28. april fra kl. 12.00, hvor du blandt andet høre:
👉 Projektchef Stig Hessellund dele viden fra Realdania projektet ‘Veje til biobaseret byggeri’, som udvikler og fremmer brugen af nye byggematerialer baseret på hurtigt fornybare afgrøder i fremtidens danske byggerier.
👉 Kreativ direktør Kristian Skovbakke Villadsen præsentere et par af de nuværende og kommende projekter, som tegnestuen BRIQ er involveret i herunder transformation af Den Røde By, som er indstillet til Renoverprisen.
👉 Senior Lead Designer & Project Director Bjørn Ginman fra SLA fortælle om Bynatur, biodiversitet og sociale mødesteder.
👉 Enhedschef i område for byplanlægning ved Københavns Kommune Jonas Tesch Hallberg berette om dilemmaer og synergier mellem biodiversitet, klima og bykvalitet i udviklingen af Københavns byrum og byggeri.
👉 Kommerciel Direktør Per Malmos diskutere udfordringer, dilemmaer og potentiale ved etablering af mere og bedre natur set fra landskaperen Malmos
I udarbejdelsen af en lokalplan tages der mange beslutninger om det kommende byggeri, som påvirker biodiversitet og klima – Illustration NREP
Københavns kommune er fuld gang med en ny indsats for biodiversitet og klima i lokalplanprocessen, som danner rammerne for udviklingen af Københavns byrum og byggeri. Formålet er at belyse og kvalificere de valg, der træffes i en lokalplan, som har en effekt på klima og biodiversitet.
Et nyt katalog er udviklet for at kvalificere de beslutninger i København Kommunes lokalplanproces, der indebærer afvejninger af hensyn, der involverer klima og biodiversitet – Illustration: FB Gruppen
Der opstår både dilemmaer og synergier, når kommunen tilgodeser gængse planlægningshensyn og valgene må hver især holdes op imod øvrige planmæssige hensyn og bykvalitet. Enhedschef i område for byplanlægning Jonas Tesch Hallberg beretter om den spændende afvejning af dilemmaer, som opstår i lokalplanlægning og hvordan Københavns Kommune benytter sig af et nyt katalog og beregningsværktøj til afvejning af fordele og ulemper, der sætter rammen for dialogen mellem bygherre og kommunen i afklaringsfasen og når projektet efterfølgende skal bearbejdes.
Realdania udforsker hvordan nye materialer, gamle traditioner og bæredygtige løsninger går hånd i hånd – illustration AKF og Danielsen Architecture
For at reducere byggebranchens CO2-aftryk i Danmark skal vi tage modige skridt og udforske nye materialevalg. Beton og stål har domineret byggefaget længe, men nu er tiden inde til at finde grønnere alternativer.
Træ, strå og lerjord har været en del af dansk byggetradition i århundreder, men blev skubbet til side med betonens fremmarch i efterkrigstiden.
Med nye klimakrav, samt fokus på cirkularitet og ressourceforbrug er det igen tid til at kigge på de biobaserede materialer, der har lavere produktionsudledninger, kan lagre CO2 og er biologisk nedbrydelige.
Projektchef Stig Hessellund deler viden fra Realdania projektet ‘Veje til biobaseret byggeri’, som udvikler og fremmer brugen af nye byggematerialer baseret på hurtigt fornybare afgrøder i fremtidens danske byggerier.
Målet med indsatsen er at fremme brugen af biogene materialer ved at skabe ny viden, styrke værdikæder og demonstrere materialernes potentiale i praksis.
Hvad skal der til for at flere biogene materialer som halm, græs og hamp finder vej ind i danske hjem og bygninger ? – Illustration: Ikano Bolig og VERNA
PFA og NREP har transformeret Den Røde By i Nordhavn med det udadvendte liv, produktion og madkultur i centrum – Illustration BRIQ
Transformationen af Den Røde By er et flot eksempel på, hvordan man kan tilgå transformation og renovering af industrielle bygningsværker som ét samlet historisk kulturmiljø frem for blot individuelle bygninger.
Tilsammen viderefører bebyggelsen det kulturmiljø, der har været centreret omkring produktion og håndværk, og som har kendetegnet området i en nutidig fortolkning med fokus på et aktivt byliv.
Projektet har samtidigt været et laboratorie for en mere bæredygtig materialeanvendelse og er pt. Danmarks største projekt, hvor der er efterisoleret med hampblokke og lerpuds.
Kreativ direktør Kristian Skovbakke Villadsen præsenterer visionen om at skabe et mangfoldigt byliv, og hvordan BRIQs erfaring med programmering af ny anvendelse og skabe bæredygtig adfærd spiller en stadig større rolle i bygningstransformationen af Den Røde By, som er indstillet til Renoverprisen i 2025 og et par af de andre spændende projekter, som er på tegnebrættet.
Industribebyggelsen Den Røde By demonstrerer et robust, arkitektonisk helhedsgreb, der forener nybyggeri, transformation og tilbygninger, udviklet med respekt for stedets historiske karakter – Illustration BRIQ
Når naturen bringes ind i byen, kan det være med til at skabe nye rekreative mødesteder og en stærk æstetisk naturfølelse lige uden for døren – Foto: SLA
Byens rum spiller en afgørende rolle i forhold til at løse udfordringer med blandt andet skybrud, overophedning, luft- og støjforurening samt skabe steder, hvor vi kan mødes midt i byens travlhed.
Rekreative mødesteder giver attraktive, grønne byrum for både beboere, insekter og planter – Foto: SLA
Senior Lead Designer & Project Director Bjørn Ginman fortæller om en række af de rekreative mødesteder for byens mennesker, som den tværfaglige rådgiver SLA er med til at forvandle og hvordan vi skaber fremadskuende byrum, der kombinerer natur, vandtekniske løsninger, biodiversitet, kunst og social sammenhængskraft på helt nye måder.
Skt. Kjelds Plads og Bryggervangen er blevet omdannet som led i Københavns kommunens vision om at skabe nye klimakvarterer i hovedstaden – Foto: SLA
Tuborg Strandeng fremstår som et bakket overdrev med en utæmmet natur, fyldt med vilde planter – Foto: Julie Kierkegaard
Flere og flere byudviklings- og byggeprojekter ønsker at påvirke naturen i en positiv retning, men hvilke udfordringer oplever udviklere, rådgivere og entreprenører med at skabe mere og bedre natur ?
Kommerciel Direktør Per Malmos beretter om kompleksiteten, nogle af de spændende dilemmaer og det enorme potentiale en af Danmarks førende anlægskoncerner Idverde oplever indenfor genopretning af natur og biodiversitet, når branchen i stigende grad ønsker at reducere aftrykket på naturens ressourcer og baner vejen for naturpositive tiltag i fremtidens landskapsprojekter, men samtidigt ser forskelligt på, hvad der er vildt og ukrudt.
Havneholmen Metro Station – Foto: Malmos
Foto: Building Network
Mellem oplæggene vil der være mulighed for at komme i dialog med dagens talere og netværke med de øvrige deltagere. I pauserne kan oplægsholdere og deltagere nyde den hyggelige og afslappede atmosfære og få smagsprøver på køkkenets specialiteter, der primært er tilberedt af økologiske og lokale råvarer.
Foto: Building Network
11.45 Registrering og udlevering af navneskilte
12.00 Frokost
13.00 Byggeskik fra fortidens hjælper os med fremtidens biobaserede byggeri
v/ Projektchef Stig Hessellund, Realdania
13.30 Transformation af industrielle bygningsværker
v/ Kreativ direktør Kristian Skovbakke, BRIQ
14.00 Bynatur, biodiversitet og sociale mødesteder
v/ Senior Lead Designer & Project Director Bjørn Ginman, SLA
14.30 Netværk med talere og deltagere
15.10 Udfordringer, dilemmaer og potentiale ved etablering af mere og bedre natur
v/ Kommerciel Direktør Per Malmos, Malmos
15.40 Biodiversitet og klima i lokalplanlægning
v/ Enhedschef Jonas Tesch Hallberg, Område for Byplanlægning ved København Kommune
16.10 Netværk med talere og deltagere
16.30 Afrunding
Foto: Building Network
Foto: Building Network
Med 5-6 regionale byudviklings- og byggekonferencer hvert år og en international konference om Skandinaviske projekter i milliardklassen hvert andet år er Building Network blevet samlingspunkt for mange af Danmarks førende bygherrer, ejendomsudviklere, rådgivere, entreprenører og leverandører.
På vores regionale konferencer deltager normalt mellem 30 og 40 virksomheder og til vores internationale Building Network Construction Conference, som afholdes i efteråret 2024 kommer der normalt mellem 150 og 200 både danske og udenlandske aktører indenfor byggebranchen.
Du kan se nogle af vores seneste deltageres oplevelse af vores regionale eftermiddagskonferencer herunder.
Projekt- og forretningsudviklingschef Malene Holmsgaard fra RUM arkitekter var invitereret med på netværkskonferencen som oplægsholder og kunne bagefter tage hjem med en god oplevelse af dagen.
”Jeg må sige, at jeg mødte både engagerede og interesserede mennesker på konferencen. Jeg nåede også at tale og udveksle kontakter med de fleste af dem, der stod på min liste. Som oplægsholder fik jeg både noget ud af at mit eget og de andres indlæg. Så alt i alt en god oplevelse at være med i dag.”
Teamleder Anders Mosbæk Nielsen fra Køge Kommune
”Jeg har deltaget et par gange og synes, at Building Networks netværkskonferencer og format er rigtig godt. Jeg oplever, at deltagerne får noget ud af at høre om hvilke projekter, der er i pipelinen, og hvornår de kan byde ind. Det er også derfor, vi i Køge Kommune siger ja til at komme og fortælle om vores kommende projekter allerede på et tidligt tidspunkt i processen.”
Projektudviklingschef Jørgen Jensen fra ejendoms-, udviklings- og investeringsselskabet AKF var en af konferencens fem oplægsholdere. Jørgen Jensen var meget begejstret for at deltage i konferencen, hvor han fik travlt med at modtage og uddele visitkort.
Foto: Building Network
– Det har været spændende at være med i dag. De andre talere havde nogle gode indlæg, hvor der også var en efterfølgende interesse for at høre mere. Jeg synes også, at det er fint, at man som oplægsholder stiller sig til rådighed i pauserne til de spørgsmål, der måtte være fra deltagerne, så man ikke forstyrrer præsentationen. Undervejs fik jeg også hørt om nogle produkter, jeg ikke kendte i forvejen. Jeg tager også en bunke visitkort med hjem, ligesom jeg fik givet alle de visitkort væk, jeg havde med.
Bæredygtighedskoordinator Christina Mosbech fra Vilhelm Lauritzen Arkitekter var førstegangsdeltager på en Building Network konference. Med bæredygtighed som omdrejningspunkt for konferencens fem oplægsholdere var det nærliggende for Christina Mosbech at bruge en halv dag på at deltage i netværkskonferencen.
– Jeg arbejder til hverdag med bæredygtighed. Derfor var det interessant at høre de forskellige oplæg, der kom fra et bredt og varieret felt i branchen. Generelt var der også nogle spændende snakke om, hvad vej branchen skal gå i forhold til bæredygtighed. Det er også godt at få andre vinkler på en opgave, så det ikke bare er en arkitekt, der sidder overfor en anden arkitekt og bliver enige om, hvad vej man skal gå.
Foto: Building Network
Markedsudviklingschef og bygherrerådgiver Søren Qvist Hansen fra OBH Rådgivende Ingeniører
– Der har været mange spændende indlæg i dag, det må jeg sige. Jeg har også fået netværket og skabt kontakter. Netværksdelen betyder rigtig meget. Så det er godt, at der er afsat god tid mellem oplæggende og under frokosten til at tale med de andre deltagere,” fortalte Søren Hansen, som har deltaget flere gange.
Markeds- og kundechef Christian Jensen fra NCC Building Danmark A/S, der er fra en af de førende entreprenørvirksomheder i Norden, har deltaget på mange af Building Networks konferencer. På trods af travlhed hos NCC Building havde Christian Jensen ikke lyst til at gå glip af dagens netværksarrangement.
– Jeg er en garvet rotte på konferencerne og deltager, fordi jeg godt kan lide netværkets form, hvor vi har mulighed for at få en dialog med oplægsholderne og de her en-til-en-snakke med folk fra branchen. Projektet i Vordingborg, som blev præsenteret i dag, er også noget, vi kigger ind i. Vi laver en del træbyggerier i NCC og er ved at opføre Danmarks største træbyggeri i Odense, så det er spændende at høre om nye bæredygtige projekter og træbyggerier.
Gruppeleder i Bygherrerådgivning Janne Ohrt Jensen fra Afry
– Det har været rigtig godt at være her i dag. Gode indlæg og informationer, som jeg kunne bruge. Formen er også rigtig fin med korte og konkrete indlæg. Jeg havde skimmet foredragsholderne på forhånd, og de havde alle noget spændende at byde på. Og så har jeg naturligvis benyttet muligheden mellem oplæggende til at komme i dialog med de andre deltagere,” fortalte Janne Ohrt Jensen, som deltog for første gang.
Markedschef Martin Novak Knudsen fra H. Skjøde Knudsen var en af konferencens fire oplægsholdere. Martin Novak Knudsen var meget tilfredshed med arrangementet og det faglige niveau.
”Jeg synes, at oplæggene var på et højt niveau og med en høj faglig kvalitet. Personligt fik jeg afleveret det, jeg gerne ville til deltagerne, som efterfølgende kvitterede med nogle gode spørgsmål. I netværkspauserne fik jeg desuden nogle interessante kontakter, som jeg skal hjem og følge op på”, fortalte Martin Novak Knudsen.
Foto: Building Network
Building Network’s unikke netværksform med korte indlæg og ekstra lange netværkspauser giver os mulighed for at øge medlemsplejen yderligere. De sidste par år har medlemmerne mulighed for at synliggøre deres gode historier og nyheder kvit og frit på Building Network’s forskellige portaler.
I år kan virksomheder også præsentere deres innovative kompetencer og produkter med et oplæg og en simpel stand med en regionale partnerpakke og få øget eksponering før, under og efter vores eksklusive konferencer.
To medlemsvirksomheder pr. konference kan efter først-til-mølle få ekstra eksponering over indbudte oplægsholdere, deltagere og mere end 5.000 modtagere af vores nyheder.
Partnerpakken reserveres efter først-til-mølle-princippet for 5.000 + moms.
Medlemmer får 50% rabat og kan reservere pakken til 2.500 + moms efter nærmere aftale.
Ved tilmelding til vores netværkskonferencer giver du normalt samtykke til at dit navn, virksomhed, titel og link til din LinkedIn profil bliver vist på den foreløbige deltagerliste på buildingnetwork.dk før, under og efter hvert arrangement samt at foto og evt. video offentliggøres fra arrangementet.
Deltagerlisten sendes endvidere ud med navn, virksomhed og titel på mail til alle de tilmeldte og samarbejdspartnere 1-2 dage før arrangementet samt uddeles i en printet udgave til arrangementet.
Såfremt du ikke ønsker, at vi synliggør og deler dine kontaktoplysninger med deltagere, arrangører eller konferencesteder, som vi afholder arrangementet i samarbejde med og offentliggør billeder eller evt. video af dig, bedes du venligst give os besked til os på contact@buildingnetwork.dk.