Den hollandske betonproducent BYLDIS får flot modtagelse på det danske marked

Dansk Arkitektur Center åbnede 3. oktober 2018 dørene til Prefab Reality Symposium 2018. Temaet var designfrihed, højhuse og bæredygtig økonomi med prefab-byggeri. Over 75 skandinaviske bygherrer, arkitekter og ingeniører havde tilmeldt sig det fuldt bookede symposium, der var arrangeret af den hollandske betonleverandør BYLDIS i samarbejde med det danske erhvervsnetværk og internationale rådgiver Building Network.

Byldis repræsentant i Skandinavien, Han Blom, præsenterede innovative løsninger indenfor præfabrikerede betonelementer  – Foto: Building Network

Den overvældende interesse for symposiet, der fandt sted i BLOX midt i København, vakte stor glæde hos BYLDIS´ administrerende direktør i Holland, Jacco van Dijk, og deres repræsentant i Skandinavien, Han Blom.
– Det var en meget vigtig dag for BYLDIS. Vi fik mødt og talt med mange nye spændende potentielle samarbejdspartnere fra den danske og svenske bygge- og anlægsbranche. Vi har åbnet kontor i BLOXHUB Copenhagen og har i et lille års tid arbejdet målrettet på at komme ind på det skandinaviske marked. Vi underskriver snart den første kontrakt, og jeg tror, at det for alvor er ved at gå op for bygherrer, arkitekter og ingeniører, at BYLDIS er en seriøs leverandør, der arbejder med en meget høj grad af designfrihed. Derudover leverer vi sandwichelementer med fabriksmonterede vinduer, hvilket sparer vores kunder for både tid og penge, fortalte Han Blom.

Det spektakulære vartegn for Londons flodlandskab, London City Island, hvor BYLDIS har opført 1.750 boliger og 20.000 m2 kontorlandskab på rekordtid – Foto: Ballimore Group

BYLDIS har mere end 50 års erfaring i at designe innovative løsninger indenfor præfabrikerede betonelementer. Han Blom præsenterede på symposiet deltagerne for nogle af de adskillige byggerier, som de har leveret betonelementer til, herunder de ikoniske højhuse som Hourglass i Amsterdam og den højeste bygning i Benelux landene, Zalmhaven Tower i Rotterdam. På rekordtid er det også lykkedes BYLDIS at opføre 1.750 boliger og 20.000 m2 kontorlandskab på London City Island, som i dag er et spektakulært vartegn for Londons flodlandskab.

Der var stor interesse for at se og røre ved det kæmpe sandwichelement, som var stillet op foran BLOX – Foto: Building Network

Som en del af BYLDIS præsentation, var der opstillet et kæmpe sandwichelement foran indgangen til BLOX som eksempel på, hvad den succesfulde hollandske fabrik kan levere. Interessen blandt deltagerne var stor.
– Jeg oplevede, at deltagerne var meget begejstrede over muligheden af at få lov til at se og røre ved det element, vi havde fået kørt op fra vores fabrik. Der var også overvældende interesse for at høre mere om de farveprøver og forskellige typer af sten, som vi havde taget med som eksempel på, at der ikke er nogen grænser hos BYLDIS, når vi taler om designfrihed indenfor præfabrikerede elementer, lød det fra Han Blom.

Partner og arkitekt Mads Kaltoft fortalte om planerne for opførelsen af et 188 meter højt kontortårn i Warszawa´s finansdistrikt – Foto: Schmidt Hammer Lassen Architects

Udover BYLDIS bestod panelet på symposiet af repræsentanter fra arkitektfirmaet Dam & Partners Architecten, den amerikanske ingeniørgigant Thornton Tomasetti og danske Schmidt Hammer Lassen Architects, der alle var inviteret til at demonstrere og videregive deres erfaringer med højhuse og prefab-byggerier.

Som en del af symposiet var der rig lejlighed til at komme i personlig dialog med talere og udveksle viden om de nyeste landvindinger indenfor prefab-byggeri.
– Der var nogle gode diskussioner rundt omkring ved bordene efter symposiet, der blev rundet af med vin, øl og snacks på terrassen i BLOX. Alt i alt var vi meget tilfredse med symposiet og ikke mindst den hjælp, vi har fået af Building Network til at kunne stable et så stort arrangement på benene. Symposiet har åbnet mange døre for BYLDIS, og vi glæder os rigtig meget til at blive en del af det skandinaviske marked og i fællesskab samarbejde om at finde nogle gode løsninger til vores fremtidige kunder.

Symposiet gav god mulighed for dialog og udveksling af viden om løsninger med prefab-byggeri og høre mere om de forskellige typer af materialer og farver, som Byldis havde taget med som eksempel på designfrihed – Foto: Building Network