QuickTube og NMF Industries forventer vækst og konkurrencefordele efter fusion

NMF Industries og QuickTube er for nylig slået sammen til én virksomhed under navnet QuickTube – NMF Industries. Sammenlægningen af de to højt specialiserede virksomheder indenfor blandt andet bearbejdning af stål, rustfrit og aluminium til industrien og byggebranchen har til formål at kunne samle produktionsforløbet i ét setup. Det fortæller David Ellekær, CEO i QuickTube og NMF Industries.

David Ellekær, der har en baggrund som produktionsingeniør med stor international erfaring, tiltrådte som direktør i NMF Industries, også kendt som Næsby Maskinfabrik A/S,  tilbage i marts 2020. Han er manden, der står i spidsen for fusionen af de to virksomheder, der tilsammen tæller i alt 135 medarbejdere i Danmark og på NMF Industries fabrik i Kina.

Flere skridt foran konkurrenterne

Med sammenlægningen af de to virksomheder, der begge er en del af den familieejede koncern Skovsager Group, placerer QuickTube og NMF Industries sig endnu stærkere på markedet. QuickTube kommer med en bred kundemasse indenfor mange forskellige industrier og områder indenfor 3D og 2D rørlaserskæring. NMF Industries er mangeårig leverandør til især vindindustrien med en stor produktbredde og viden indenfor blandt andet pladebearbejdning og svejsning i små og store serier i stål, rustfrit og aluminium.

– Ved at vi samler de to virksomheders kompetencer til én stærk platform, kan vi tilbyde os som totalleverandør indenfor byggeindustrien. Dermed placerer vi os et godt skridt foran vores nærmeste konkurrenter.  Vi har allerede fået en positiv feedback på fusionen fra vores kunder, der oplever, at de ikke længere skal banke på to døre, når de skal have løst en opgave. Med vores fabrik i Kina kan vi samtidig levere kvalitetsprodukter til langt bedre priser end vores konkurrenter, hvilket også giver os en række markedsfordele.

Forventer vækst i Danmark og udlandet

David Ellekær fortæller, at han har store forventninger til fremtiden efter fusionen af de to virksomheder, der begge ligger i Næsby i den nordlige del af Odense.
– Vi har store ambitioner for fremtiden og forventer at vækste markant i de kommende år i både Danmark, Europa og Asien. Vi vil også satse mere på byggeriet, den generelle industri og offshore.

 Et af de markeder, som QuickTube og NMF Industries går målrettet efter, er blandt andet det tyske og asiatiske.
– Der er virksomheder, der umiddelbart på papiret tilbyder det samme som os, men ser man på certificeringerne, opfylder de ikke kundernes krav. En af vores fordele er, at vi er en danskejet virksomhed med dygtige kvalificerede medarbejdere. Med fabrikken i Kina har vi mulighed for at tegne og udvikle tingene i Danmark og herefter færdigproducere det i Asien til konkurrencedygtige priser, forklarer David Ellekær.

Alle vinder ved fusionen

Fusionen mellem QuickTube og NMF Industries er nu på plads. De administrative medarbejdere fra de to virksomheder sidder i dag under samme tag på NMF Industries hovedkontor i Næsby. QuickTubes topmoderne laserskærere, hvoraf den ene er 37 meter lang, bliver stående i QuickTubes maskinpark. David Ellekær glæder sig over, at hans medarbejderne har taget positivt imod sammenlægningen.

– De kan godt se ideen med den synergi, der opstår ved at skabe en fælles stærk platform med de bedste kvalifikationer og styrker fra de to virksomheder. Fremover vil vi være en langt mere strømlinet og stærk koncern, der samlet set skaber de bedste muligheder for at vækste og tiltrække nye kunder. Samtidig vil vi fremover kunne servicere vores nuværende kunder langt bedre. Så alle vinder ved fusionen, slutter David Ellekær.

Har du spørgsmål til fusionen, hvad den har af betydning for netop din virksomhed eller er du bare nysgerrig på hvad QuickTube og NMF Industries kan tilbyde, kontakt:
Fabrikschef/Teknisk Sales 
Henrik Bøgh
+45 22 72 33 66
hbh@quicktube.dk