Spændende byggeprojekter på vej

Nye bæredygtige og innovative bygge- og anlægsprojekter ser dagens lys i Odense, der byudvikler for fuld kraft. Et bredt udvalg af både igangværende og kommende byudviklingsprojekter blev præsenteret på Fynsk Erhverv og Building Networks konference, der fandt sted i Nyborg d. 7. december 2020.

Konferencen fandt sted på det smukt beliggende Hotel Hesselet i Nyborg med udsigt over Storebælt. Her fik deltagere efter gastronomiske lækkerier på den prisvindende Restaurant Hesselet mulighed for at netværke og møde dagens oplægsholdere fra Ejendomsselskabet Olav de Linde, den almene boligorganisation Civica, Creo Arkitekter, entreprenør- og byggeselskabet Hansson & Knudsen samt ERIK Arkitekter.

Direktør i Building Network, Mickey Lund, og direktør Jytte Reinholdt fra Fynsk Erhverv bød velkommen til et flot fremmøde af deltagere og oplægsholdere. På grund af nye COVID-19 restriktioner var det muligt at deltage virtuelt i bygge- og anlægskonferencen, hvilket en række deltagere benyttede sig af. Direktørerne fra de to netværk kunne også med glæde annoncere, at Building Network og Fynsk Erhverv har 5 års jubilæum i samarbejdet om at invitere deres medlemmer til den årlige konference på Fyn. 

Kreativ chef i CREO Arkitekter A/S, Rytis Gelombickas, var konferencens første taler. Rytis Gelombickas gennemgik transformationen af hele det tidligere industriområde i udkanten af Odense Centrum, Sukkerkogeriet, som arkitektvirksomheden har fået til opgave at byudvikle. Et centralt fokus i helhedsplanen for Sukkerkogeriet er bevaringsværdig bebyggelse, som de nye bygninger forholder sig til.

Gense indlægget:

https://youtu.be/5FbCFSpOafU

 

Bygge- og udviklingschef Britt Kielstrup Hansen fra Fyns største boligorganisation, Civica, præsenterede Civicas byggeaktiviteter i 2020-2030, herunder helhedsplaner, modernisering og nybyggerier. Britt Kielstrup Hansen fortalte endvidere om boligorganisationens beslutning om at indgå strategiske og længerevarende partnerskaber med faste rådgivere og entreprenører. Målet med partnerskaberne er at spare penge, tid og øge kvaliteten af Civicas fremtidige bygge- og renoveringsprojekter.

Gense indlægget:

https://youtu.be/vUFDWitxPWM

 

Afdelingsdirektør Lars Friis Christensen for Ejendomsselskabet Olav de Lindes afdeling i Odense fremviste under sit oplæg transformationen, renoveringen og udviklingen af en række af selskabets bolig- og erhvervslejemål. Olav de Linde, der er Danmarks største private ejendomsselskab, har blandt andet fået til opgave at udvikle og renovere i det gamle industriområde i Odense på Thrige-grunden. Her er fokus at videreføre Olav de Lindes bygge-dna, der indbefatter kvalitet, langtidsholdbare materialer, genbrug, CO2-neutralitet og tilfredse lejere.

Gense indlægget:

https://youtu.be/qrKdyizMyO4

 


 
Tegnestueleder Jonas Petersen fra ERIK Arkitekter, der i 2020 har åbnet en afdeling i Odense, fortalte om en række aktuelle projekter, som er i pipelinen. Arkitektvirksomheden er blandt andet totalrådgiver på renoveringen af 587 almene boliger i Odense. Jonas Petersen gennemgik også, hvordan man hos ERIK arbejder målrettet med innovation, bæredygtighed og digitalisering af byggeteknik.

Gense indlægget:

Erik: https://youtu.be/beOWq-q731o

 

Direktør Dirk Voss fra entreprenør-, bygge- og anlægsfirmaet Hansson & Knudsen A/S, der løser opgaver for offentlige og private bygherrer, sluttede oplægsrækken af med at præsentere igangværende og kommende bygge- og anlægsprojekter. Hansson & Knudsen har blandt andet vundet opgaven som hovedentreprenør på en omfattende renovering til 413 millioner kroner af Fyrreparken i Odense-bydelen Vollsmose.

Gense indlægget:

https://youtu.be/vC_ADwidvXw