Flere bæredygtige byggeprojekter på vej i jyske kommuner

Skole- og institutionsbyggerier på vej i Aarhus, bæredygtighed og helhedstækning i Skanderborg, renoveringsprojekter i den almene sektor og byudvikling i Silkeborg var på programmet, da Building Network afholdt netværkskonference d. 22. oktober 2020.

Konferencen fandt sted på den innovative og grønne Ecopark i den vestlige del af Aarhus. Her fik deltagere efter en udsøgt økologisk frokostplatte mulighed for at netværke og møde dagens oplægsholdere, der kom fra Aarhus, Silkeborg og Skanderborg kommuner samt AL2Bolig.

Direktør i Building Network, Mickey Lund, bød velkommen til deltagere og oplægsholdere. Mickey Lund forklarede, at Building Network på grund af COVID-19 situationen nu også har gjort det muligt for medlemmerne virtuelt at følge med live fra egen computer, tablet eller mobiltelefon samt gense indlæggene fra netværkskonferencerne on demand, hvis man er forhindret i at deltage. Building Network er også i fuld gang med at finde og teste en ny hybrid netværksform, hvor deltagere og oplægsholdere fremadrettet også kan netværke online med hinanden under konferencerne uafhængig af om man deltager fysisk eller digitalt.

Sektionsleder for børn og unge ved Aarhus Kommune, Henrik Rudfeld, var konferencens første taler. Henrik Rudfeld præsenterede under sit oplæg kommunens aktuelle planer om at nybygge, modernisere og udvide Aarhus kommunes skoler og institutioner. Planerne om at øge kapaciteten i kommunens skoler og institutioner skal ske i takt med, at befolkningstallet i Aarhus forventes at stige med knap 5.000 personer om året over de kommende 10 år.

Gense indlægget:
https://youtu.be/R7Gr3Tvez8M

 

Afdelingsleder i Kommunale Bygninger ved Skanderborg Kommune, Lars Bak, fortalte under sit oplæg, at Skanderborg Kommune forventer en kraftig stigning i antallet af indbyggere. Kommunen har derfor i 2019 vedtaget en ny byggepolitik, der sætter fokus på miljø, klima, indeklima og arbejdsmiljø og på at skabe bæredygtige rammer og helhedstænkning for kommunes bygninger.

Gense indlægget:
https://youtu.be/ki8Of7djyDo

Direktør i AL2Bolig, Allan Werge, præsenterede en række af boligforeningens nybyggerier og planerne om at fremrykke og opprioritere grønne renoveringsprojekter i kølvandet på en politisk aftale om at afsætte 30,2 mia. kr. til grøn renovering af boliger i den almene sektor. Allan Werge gav desuden et indblik i AL2Boligs arbejde med at skabe tryghed, tillid og sikkerhed for beboerne under et renoveringsforløb. 

Gense indlægget:
https://youtu.be/Rngz-E1dFzI

Formand for Plan- og Vej i Silkeborg Kommune, Hans Okholm, præsenterede udviklingen i Silkeborg, der skal være kendt som Danmarks Outdoor Hovedstad. Kommunen er i fuld gang med at revidere kommuneplanen for de næste 12 år. Omdrejningspunktet for kommuneplanen er at sikre byens vækst, velfærd og et unikt friluftsliv, der fokuserer på livskvalitet, sundhed og bevægelse med naturen som drivkraft.

Gense indlægget:
https://youtu.be/so4IbMna-k4 

Kommunikationskonsulent i Building Network, Henrik Tangø-Brandt, sluttede oplægsrækken af med at fortælle om det brede udvalg af tilbud og muligheder, som medlemmerne af Building Network kan gøre brug af i forhold til at løse virksomhedernes kommunikationsopgaver samt få nyheder og succeshistorier ud via Building Networks kommunikationskanaler og dermed nå ud til mere end 5000 offentlige og private beslutningstagere.

Gense indlægget:
https://youtu.be/NID16sReKLU

Tilfredse talere og deltagere

Efter konferencen talte vi med både deltagere og oplægsholdere, der alle udtrykte tilfredshed og begejstring for dagens konference.
Formand for Plan- og Vej i Silkeborg Kommune, Hans Okholm, var glad for at få lov til at komme og møde netværkets medlemmer og fortælle om Silkeborgs nye kommuneplaner.
– Vi har et budskab i kommunen, som vi gerne vil ud at fortælle om. Blandt andet hvorfor og hvordan vi arbejder på at skabe et naturligt outdoor miljø i kommunen. Selve netværkskonferencen har været rigtig god. Den minder mig om nogle af de processer, vi har, når vi holder borgermøder med workshops og dialog med borgerne, og hvor vi sammen udfolder, hvad borgerne hver især tænker. Som Henrik Tangø-Brandt fra Building Network nævnte under sit oplæg, så er direkte dialog og troværdighed sindssyg vigtigt, også når vi taler bygge- og anlægsprojekter.

Partner og advokat fra Njord Law Firm, Steffen Hebsgaard Muff, der er ekspert i entrepriseret og med til at videreudvikle NJORDs voksende praksis med fokus på internationale infrastruktur- og energiprojekter, fik også udbytte af at være med på dagens netværkskonference.
– Jeg er kommet på netværkskonferencerne gennem et par år. Vi har kontor i Aarhus, København og åbner snart kontor i Silkeborg, så jeg kom her i dag for at vise flaget og få mig en snak med flere af deltagerne. Det lykkedes mig at få talt med dem, jeg havde på min liste. Derudover fik jeg også mødt nogle nye spændende mennesker, så alt i alt er jeg tilfreds med dagens udbytte.

Specifikations manager Ann Barbara Damø fra virksomheden KNAUF A/S, der i mere end 50 år har leveret gipsplader, akustiklofter og byggesystemer til letbygkonstruktioner. Grundmaterialet hos Knauf er gips – et rent, naturligt og bæredygtigt byggemateriale, der er med til at sikre en 100% cirkulær genanvendelsesproces. Gips er godt for både mennesker og bygninger. Materialets sammensætning og egenskaber forbliver de samme over tid, hvilket sikrer en lang holdbarhed. 30% af en Knauf gipsplade, der produceres på fabrikken i Hobro, består i dag af genbrugsgips. Gipspladerne har Dansk Indeklima Mærkning og er derfor et bæredygtigt valg.

Ann Barbara Damø ser store muligheder i at være med på netværkskonferencerne.
– Jeg er nyansat i Knauf og vil meget gerne i dialog med både bygge- og anlægsbranchens arkitekter, bygherrer, entreprenører og leverandører. Building Networks konferencer har hele paletten af disse aktører i netværket. Det er derfor meget relevant og spændende for mig at være med i netværket, hvor jeg samtidig kan bringe de løsninger, som Knauf kan tilbyde i spil. Dels det bæredygtige aspekt i vores produkter men også hvordan vores produkter kan gavne, effektivisere og skabe et bedre arbejdsmiljø ude hos vores kunder. Vi har lige tegnet et medlemskab, og jeg ser meget frem til de kommende konferencer.

Account manager Brian Jensen fra Videx ApS, der leverer produkter og løsninger inden for dørtelefoni, var meget begejstret for at dagens netværkskonference. Videx ApS er med Brian Jensen i spidsen i fuld gang med at markedsføre sig i Vest.
– Tidligere har Videx ApS primært arbejdet på Sjælland, men er nu i fuld gang med at brande og søsætte sig i Jylland og på Fyn. Det er årsagen til, at jeg tog med i dag. Jeg har hørt nogle gode oplæg og mødt en række interessante mennesker, som jeg har fået mig en god snak med. Der findes netværk, hvor man passivt sidder og lytter på en oplægsholder. Sådan foregår det ikke på Building Networks konferencer. Derfor melder vi os ind. Her er der en god vekselvirkning mellem oplæg og netværkspauser. Derudover er deltagerne og oplægsholderne åbne og reelt interesseret i at tale med hinanden, og denne model passer mig perfekt.