Iværksætteri får langt bedre betingelser med en professionel bestyrelse

Den erfarne iværksætter Jacob Arentfeld Nielsen har indsat en professionel bestyrelse i hans nye entreprenørselskab Arentfeld A/S, hvilket har givet ham et langt bedre afsæt i branchen end tidligere.

Adm. direktør Jacob Arentfeld Nielsen er en af landets dygtige og erfarne iværksættere. I juni i år etablerede han entreprenørvirksomheden Arentfeld A/S, der har egenproduktion af ventilations-, tømrer- og murerfag. Jacob Arentfeldt Nielsen valgte at stifte selskabet med en professionel bestyrelse.
– Tidligere har jeg ikke skænket en professionel bestyrelse en tanke. Det var først, da jeg skulle stifte et A/S, at jeg blev gjort opmærksom på, at det krævede en bestyrelse. Jeg vidste heller ikke, om jeg havde modet til det. For det kræver mod og et åbent sind at starte sit iværksætteri med en professionel bestyrelse, siger Jacob Arentfeld Nielsen.

Selvom Jacob Arentfeld Nielsen havde mange overvejelser om, hvad det ville kræve, og hvordan en professionel bestyrelse skulle sammensættes, er han glad for, at han tog springet.
– Professionelle bestyrelser består af dygtige mennesker, som ofte kommer fra partner- og direktørstillinger eller andre ledelsesposter. De kan noget, som du ikke kan, ligesom mange har et netværk, som du ikke har. Jeg oplever, at de virkelig står klar til at hjælpe med professionel sparring. De er netop gået ind i arbejdet, fordi de tror på dig og ønsker at være med til at udvikle din virksomhed og bidrage til succes. Men det kræver selvfølgelig, at du er villig til at være åben, sårbar og lytte, understreger Jacob Arentfeld Nielsen.

Jacob Arentfeld Nielsen sætter stor pris på, at hans bestyrelse stiller krav og forsøger at holde den planlagte kurs for virksomheden.
– Professionelle bestyrelser lader dig ikke ude af syne. De stiller krav og er med til at lægge strategier og træffe beslutninger. Derfor kan du ikke bare skifte retning natten over. Skal der ændres kurs eller strategi, kræver det, at du har dine argumenter i orden.

Jacob Arentfeld Nielsen er ikke i tvivl om, at valget af en professionel bestyrelse har givet ham et rigtig godt afsæt i branchen. Han anbefaler derfor varmt den professionelle bestyrelsesmodel til andre iværksættere.  
– Jeg tror, at mange iværksættere oplever en stor ydmyghed overfor deres projekt. Mange føler sikkert, at de skal have opnået en vis grad af succes, før de sender det ud til offentligt skue og skal have det vurderet af folk, som de ikke umiddelbart føler sig i samme liga med. Men det er efter min mening en forkert måde at anskue det på. Professionelle bestyrelser er en fantastisk måde at blive holdt til ilden og udfordre sig selv som iværksætter og menneske til at blive langt mere professionel i sit arbejde. Derfor kan jeg kun anbefale det til andre iværksættere, siger Jacob Arentfeld Nielsen.

I Arentfeld A/S havde de fra starten deres grundlæggende formål og dyder på plads, og de vidste hvad vi gerne ville. Det faktum var ifølge Jacob Arentfeld Nielsen udslagsgivende for, at han turde kaste sig ud i arbejdet med at rekruttere og nedsætte en professionel bestyrelse.

Du kan læse mere om deres formål og dyder på www.arentfeld.dk.

Kontakt:

Jacob Arentfeld Nielsen

jn@arentfeld.dk /

Tlf.: 60408490

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/jacob-arentfeld-nielsen/