Konference præsenterede fremtidens Køge og status for Femern Bælt

Byudvikling i Køge og status for arbejdet med Femern-tunnelen var blandt hovedemnerne, da Building Network holdt netværkskonference d. 4. juni 2019 på Comwell i Køge. Her var bygherrer, rådgivere, entreprenører og leverandører fra regionen samlet for at netværke og få unik viden om kommende anlægs- og byggeprojekter på Sjælland.

Efter en velsmagende frokost med prøvesmagning af økologiske lækkerier fra Comwells berømte køkken, bød Direktør i Building Network, Mickey Lund velkommen til netværkets medlemmer, nye gæster samt dagens fem oplægsholdere.

Fremtidens Køge på vej

Første oplægsholder var Direktør Thomas Elm Kampmann fra STC Køge. Thomas var inviteret til fortælle om udviklingen af Køge Havn og Skandinavisk Transport Center (STC), der i dag et af Danmarks største sammenhængende erhvervs- og transportområder.

STC er i de seneste år vokset fra 130 ha  til 180 ha, og der er planer om at udvide yderligere. Den unikke infrastruktur med kombinationen af motorvej, jernbane, havn og optimale faciliteter har gjort STC til et attraktivt og dynamisk transportcenter, der i dag huser nogle af landets største detailkæder og handelsvirksomheder på grund af de gode forbindelser til hovedstadsområdet og det danske vejnet.

At fremtiden ifølge Thomas Elm Kampmann ligger i Køge, skyldes en række positive udviklingstendenser. Eksempelvis bliver erhvervshavnen i Køge udvidet, så havnen kan modtage flere skibe med en betydelig større dybgang. Køge Kyst Projektet med udviklingen af boliger og butikker er i fuld gang. Køge Nord Station, der gør det muligt at komme til København på 20 minutter, er netop blevet indvidet. Endvidere åbner det nye Universitetshospital i Køge i 2023.

Endelig ligger Køge perfekt placeret i forhold til udvikling og vækst, når Femern Bælt efter planen åbner i 2028 med direkte forbindelse til og fra Køge via veje og tog. Afslutningsvis understregede Thomas Elm Kampmann, at opgaven for at skabe fremtidens Køge ligger i at skabe optimale forhold for erhvervslivet og for de mange nye borgere, der forventes at bosætte sig i Køge på grund af dens unikke beliggenhed.

Street Art – specialprodukt hos Betongruppen RBR

Teknisk direktør Steen Jensen fra Betongruppen RBR fortsatte konferencen med en at give en præsentation af Betongruppen og en kort gennemgang af de produkter, som virksomheden leverer.

RBR er ejet af CRH, der tæller 85.000 medarbejdere i 32 lande og mere end 3600 fabrikker på verdensplan. I Danmark har RBR tre produktionsenheder, der beskæftiger 50 medarbejdere.

Steen Jensen viste et udvalg af de mange forskellige produkter, som RBR producerer og leverer. Disse tæller blandt andet belægning, eksklusive terrassefliser, læ- og støttemure, fortovsfliser, kantsten og industristen. Steen Jensen forklarede, at RBR arbejder ud fra et mål om at gøre ”ude til hjemme” hos kunden.

Afslutningsvis gav Steen Jensen eksempler på en række Street Art opgaver, som RBR har løst. Street Art dækker over skabelsen af kreative og funktionelle løsninger til det moderne byrum ved hjælp af betonelementer i høj kvalitet og med et flot design.

DELUX Denmark lyser gader og landskab op

Direktør Michael Madsen fra DELUX Denmark fortsatte oplægsrunden. DELUX Denmark, der blev grundlagt i 1989 af Michael Madsen, fokuserer på det professionelle belysningsmarked. Kundeporteføjlen tæller i dag hospitaler, skoler, museer, showrooms, firma domiciler, stationer og offentlige udendørs byrum.

DELUX Denmark har gjort lysdesign og lysteknik til en del af deres forretning. I årenes løb har DELUX Denmark opbygget en unik ekspertise i, hvordan man finder de rigtige armaturer og lysstyringer, der passer til kundens behov og krav til perfektion af belysning. DELUX Denmark samarbejder også med arkitekter og ingeniører for at finde den optimale belysningsløsning for kunden.

Michael Madsen sluttede sit oplæg af med at vise nogle af virksomhedens produkter og vise eksempler på opgaver, som DELUX Denmark har løst gennem årene. Disse tæller blandt andet levering af lys til Nordhavn tunnelen og lys til den 150 meter lange vejtunnel under jernbanen i Køge. DELUX Denmark er desuden blevet indbudt som preferred supplier til Køge Universitets Hospital.

Femern A/S klar til første spadestik på Femern Bælt

Design manager Niels Erik Mortensen fra den danske statsejede virksomhed Femern A/S, fortsatte efter netværkspausen. Niels Mortensen, der har siddet på Femern-projektet siden 2009, var inviteret til at give deltagerne en status på de kommende anlægsaktiviteter for Femern Bælt-tunnelen.

Efter en kort historisk gennemgang af den årelange proces med at få grønt lys til at påbegynde arbejdet med at anlægge den 17,6 km lange Femern Bælt-tunnelen og få økonomien godkendt, gennemgik Niels Erik Mortensen projektets omfang og nogle af de kommende anlægsopgaver, som er på vej til  udbud og/eller udførelse.

Tunnelbyggeriet rummer flere store kontrakter med blandt andet opgaver som gravning af tunnelrende i havbunden, opbygning af tunnelelementfabrik, fremstilling og nedsænkning af tunnelelementer, portalbygværker, tilslutningsanlæg til anlæggene, udførelse af tekniske installationer og anlæg af jernbane.

Tilladelse til igangsætning af  arbejder på Dansk side for etablereing af arbejdshavnen og bygningen af den kolossale fabrik, der skal producere tunnelelementerne, blev givet tidligere på året. Start på anlægsarbejderne forventes omkring årsskiftet 2019-20.

Byggeriet af Femern vil skabe tusindvis af arbejdspladser på byggepladsen og hos underleverandører i regionen. Mulighederne for de lokale virksomheder er mange. Ønsker man at komme i betragtning til specifikke opgaver, skal man kontakte de entreprenører, som er blevet valgt til at udføre arbejdet på Femern, forklarede Niels Erik Mortensen.

Afslutningsvis fik deltagerne præsenteret to videoer, der viste, hvordan produktionen og nedsænkningen af tunnelelementerne kommer til at foregå, og hvordan Femern Belt kommer til at se ud, når de første biler og tog efter planen kører ned i tunnelen i 2028.”

Få succes på internettet

Forretningsudvikler Søren Lindhardt fra det digitale marketingbureau Onmondo A/S, sluttede oplægsrunden af med at give deltagerne viden om og gode råd til, hvordan man som virksomhed kan vækste via internettet.

Søren Lindhardt fortalte, at undersøgelser viser, at 81 % af potentielle købere først tjekker virksomheden ud på nettet. Derfor er det vigtigt, at man som virksomhed har fokus på alt fra grafisk design, brugeradfærd, kommunikation synlighed og skabelsen af den perfekte hjemmeside.

Ifølge Søren Lindhardt er det afgørende for ens vækst og salg at have en klar strategi for, hvordan og hvad man som virksomhed kommunikerer ud til potentielle kunder på sin hjemmeside. Eksempelvis har en korrekt placering af billeder og tekst på ens hjemmeside afgørende betydning for, om man skaber mersalg via hjemmesiden.

Onmondo er baseret på 20 års erfaringer med at hjælpe virksomheder indenfor digital markedsføring. Søren Lindhardt fortalte, at han og Onmondos team står klar til at give professionel vejledning og rådgivning, hvis man gerne vil skabe og drive en succesfuld forretning gennem online markedsføring.

Afsluttende ord og tilfredse konferencedeltagere

Efter fem spændende oplæg og pause med speeddating og masser af netværk deltagerne imellem, rundede Mickey Lund konferencen af. Mickey Lund benyttede lejligheden til at fortælle nyheden om, at Building Network for tredje år i træk afholder Building Network Construction Conference. Konferencen finder sted på Copenhagen Marriott Hotel d. 19. november 2019. I år er der 19 udstillerpladser. Er man interesseret, skal man være hurtig ude. Det samme gælder adgangsbilletter, som plejer at blive udsolgt flere måneder i forvejen.

Oplægsholder Niels Erik Mortensen fra Femern A/S var glad for at møde Building Networks medlemmer. Niels Erik Mortensen har været involveret i Femern Bælt i 10 år og glæder sig over, at de sidste brikker endelig er faldet på plads med Tyskland, så byggeriet kan gå i gang. Niels Erik Mortensen håber, at der falder mange opgaver af til lokale danske virksomheder i kølvandet på hele Femern Bælt projektet.
– Selvom de store kontrakter er indgået, vil der fortsat være masser af opgaver til lokale danske virksomheder. Det er også grunden til, at jeg kommer i dag og giver status på Femern og et indblik i de opgaver, der er på vej. Jeg har talt med en del af Building Networks medlemmer både over frokosten og i pauserne. Alle vil gerne høre mere om de kommende opgaver, og hvordan de kan byde sig ind som underleverandører. Interessen for Femern er stor, og det er selvfølgelig positivt. Og jeg glæder mig til at følge arbejdet.    

Salgschef Brian Olander fra JS Ventilation, der er eksperter i at skabe et sundere indeklima og forbedre trivslen og øge produktiviteten i virksomheder, har været medlem af Building Network i et par år. Brian Olander fortæller, at det har været en stor gevinst for JS Ventilation at deltage på Building Networks konferencer. JS Ventilation har fået kontrakt på en opgave til ikke mindre end 4,6 mio. kr. Anledningen var en snak med en oplægsholder på en af Building Networks konferencer på Marriott Copenhagen Hotel sidste år.
– Jeg talte med oplægsholderen i pausen efter oplægget. Der gik cirka en måned, så ringede han tilbage og spurgte, om vi kunne hjælpe med at projektere en kompliceret sag, de sad med. Efterfølgende fik JS Ventilation opgaven. Hvis vi ikke havde været her på konferencen og talt direkte med oplægsholderen, havde vi ikke fået opgaven. Så vi er naturligvis meget glade og tilfredse for vores medlemskab og alle de interessante oplægsholdere og øvrige deltagere, vi møder på konferencerne.

Projektleder Anders Riis Kastrup fra Marius Pedersen A/S, der er førende inden for affalds- og ressourceindustrien, var med som gæst på dagens netværkskonference. Anders Riis Kastrup var især interesseret i at høre status for Femern Bælt. Men han fik også masser af ny input og inspiration med hjem fra flere af netværkets deltagere.
– Det er første gang, jeg er med. Det har være utrolig spændende at være her og møde andre i byggebranchen og få et indblik i produkter og løsninger, de arbejder med. Nogle gange møder man ikke det, man havde forestillet sig. Eksempelvis har jeg talt med en af deltagere i dag fra et ventilationsfirma, hvor jeg kan tænke deres produkter ind i mine egne. Så alt i alt har det være en rigtig god oplevelse med rig lejlighed til at få nye kontakter med hjem og samtidig indhente inspiration til at udvikle ens egne produkter.