Konference præsenterede nye projekter i Trekantområdet

Realiseringen af nye by- og erhvervsudviklingsprojekter er i fuld gang i Fredericia og flere andre byer i Trekantområdet. På Building Networks netværkskonference d. 12. juni 2019 var bygherrer, rådgivere, entreprenører og leverandører samlet på Best Western Plus Hotel Fredericia for at få unik viden om flere igangværende og kommende bygge- og anlægsprojekter i Trekantområdet.

Konferencen blev indledt med en velsmagende frokost bestående af lokale lækkerier fra køkkenet på det nyrenoverede 4-stjernede Best Western Hotel Fredericia. Herefter bød direktør i Building Network, Mickey Lund, og salgschef fra Best Western Plus Hotel Fredericia, Mette Spindler Seehausen, velkommen til deltagere og oplægsholdere. 

Travlhed hos Hundsbæk & Henriksen A/S

Salgschef Jørgen Hangel fra det rådgivende ingeniørfirma Hundsbæk & Henriksen A/S var dagens første oplægsholder. Jørgen Hangel var inviteret til at præsentere Hundsbæk & Henriksen A/S og give et indblik i firmaets aktuelle og kommende projekter.

Hundsbæk & Henriksen A/S har eksisteret i næsten 60 år og beskæftiger i dag ca. 65 medarbejdere, der arbejder indenfor projektering, byggeledelse, bygherrerådgivning og projektledelse. Ingeniørfirmaets kernekompetencer ligger indenfor energirenovering, bæredygtighed, svømmehaller og brandrådgivning.

Hundsbæk & Henriksen løser opgaver indenfor en lang række områder, herunder blandt andet bolig-, industri- og kontorbyggeri, kulturbyggerier, sundheds- og sygehuse, institutionsbyggeri, miljø- og anlægsarbejder, genbrugspladser, svømmebade samt brandrådgivning.

Under sit oplæg gav Jørgen Hangel eksempler på projekter, som Hundsbæk og Henriksen har været involveret i. Et af dem er Vejles nye ikoniske kunstværksbygning på havnen, Fjordenhus, som er designet af den verdensberømte kunstner Olafur Eliasson. Ingeniørfirmaet har også haft til opgave at brandsikre det nyåbnede Svinkløv Badehotel, der nedbrændte i 2016.
 
Afslutningsvis viste Jørgen Hangel nogle af mange svømmebadsprojekter rundt omkring i hele landet, som Hundsbæk & Henriksen A/S er med til at opføre. Et aktuelt projekt er byggeriet af det kommende Lystrup Svømme- og Aktivitetscenter, der ligger i Aarhus Kommune. Den samlede udgift til vandaktivitetshuset løber op i 33,6 mio. kr.

Nye bygge- og renoveringsprojekter hos ØsterBo i Vejle

Udviklingschef Pia Lyngdrup Nedergaard fra Boligforeningen ØsterBo i Vejle fortsatte konferencen. Pia Nedergaard var kommet for at fortælle lidt om boligforeningen og hvilke nuværende og kommende udviklings- og renoveringsprojekter, der er i pipelinen.

ØsterBo har ca. 3.300 lejemål i Vejle. Pia Nedergaard gennemgik i korte træk boligforeningens forskellige fokusområder i den tekniske afdeling. Herefter gav hun et indblik i de politiske, strategiske og driftsmæssige forhold, der gør sig gældende, når ØsterBo udvikler nye bygge- og renoveringsprojekter.

Efter en præsentation af afsluttede nybyggerier gennem de senere år, fremviste Pia Nedergaard et udpluk af ØsterBo´s kommende nybyggerier og renoveringsprojekter, der forventes at komme i udbud i 2019/2020. Blandt disse er helhedsplanen for Østbyparken. Opgaven her er kloaksanering og LAR. Udfordringen i Østbyparken er at løse vandproblemet på en sådan måde, at det bidrager med at skabe værdi for området, forklarede Pia Nedergaard.

I 2019/2020 forventes der ligeledes at komme udbud på blandt andet tagrenoveringer og vinduer i 2-3 afdelinger. Desuden arbejdes der med en helhedsplan med støtte fra LBF på en afdeling i ØsterBO. Denne forventes i udbud i 2020. Renoveringssummen er ca. 30 mio. kr.

Efter Pia Nedergaards oplæg var der en halv times pause, hvor deltagerne kunne netværke med hinanden og komme i individuel dialog med konferencens oplægsholdere.

Nye store projekter på vej i Fredericia

Anden del af konferencen blev åbnet af chefkonsulent Martin Bach Sørensen fra Strategisk Udvikling ved Fredericia Kommune.  Martin Bach Sørensen var inviteret til at præsentere nogle af de store bolig- og erhvervsprojekter, der er på vej i Fredericia.

Indledningsvis gennemgik Martin Bach Sørensen Fredericias historiske udvikling, ligesom han kort skitserede de transformationsgreb og strategiske satsninger, der har gjort Fredericia til et af landets mest succesfulde erhvervsområder. Google er med blandt de store virksomheder, der har valgt at placere sig i Fredericia. Med i Fredericia kommunes erhvervsporteføjle er også ADP og PFA, der opfører kontor- og lagerdomiciler i et af byens attraktive erhvervsområder.

Som led i Fredericias vækststrategi er kommunen i fuld gang med at udvikle nye boligområder. Disse skal efter planen realiseres over de kommende år. Et centralt byudviklingsprojekt er Kanalbyen i Fredericia C. Kanalbyen skal rumme cirka 1200 boliger (private og almene) og ca. 2800 arbejdspladser samt kulturinstitutioner, butikker, cafeer osv. Endvidere skal hele midtbyen klimasikres

Jacob Degn, leder af Fredericia Kommunes ejendomsafdeling, gav afslutningsvis et indblik i Fredericias nye fælles sundhedshus, der blev etableret i 2016 i kølvandet på lukningen af Fredericia Hospital. I dag er der sundhedstilbud i hele stueetagen og indflytningen i de øvre etager er i fuld gang.  Målet er at skabe Danmarks bedste sundhedshus med plads til både kommunale, regionale, frivillige og private tilbud, forklarede Jacob Degn.

Tilfredse oplægsholdere og deltagere

Inden dagens sidste netværkspause rundede Mickey Lund konferencen af med at præsentere de kommende netværkskonferencer. Samtidig benyttede Mickey Lund lejligheden til at reklamere for Building Network Construction Conference, der løber af stablen for tredje år i træk på Copenhagen Marriott Hotel d. 19. november 2019. I år er der 19 udstillerpladser. Både udstillerpladser og adgangsbilletter bliver normalt udsolgt flere måneder i forvejen. Så I skal være hurtige ude i år, hvis I er interesserede i at deltage, lød opfordringen fra Mickey Lund.

Chefkonsulent Martin Bach fra Fredericia Kommune fortalte efterfølgende, at han var meget begejstret over at få mulighed for at komme og fortælle om kommunens udvikling fra at være en almindelig by til at være en by i stærk vækst. Samtidig roste han Building Network.
– Udover den erhvervsmæssige vækst er der de senere år kommet fuld gang i boligudviklingsdelen her i kommunen. Vi vil gerne ud og vise, at vi er en attraktiv kommune for erhvervslivet og for nye investorer. Men vi vil også gerne tiltrække nye borgere. Derfor har vi søsat en del nye spændende byudviklingsprojekter. Vi forventer derfor en del udbud over de kommende år. Man kan læse mere om udbuddene på kommunens hjemmeside eller hos nogle af de private aktører, der har ansvaret for eksempelvis udviklingen af Kanalbyen, fortalte Martin Bach og fortsatte.
– I det hele taget har det været spændende at være med i dag. Jeg synes, at Building Network har et godt format. Det er ikke altid, at folk stiller spørgsmål i plenum i forbindelse med oplægget. Men så er det godt, at der er indlagt to pauser, hvor vi kan netværke og kan tale sammen ansigt til ansigt. Det er virkelig godt tænkt, lød det fra Martin Bach.

Anders Skjøth fra salgsafdelingen i A. O. Materiel Udlejning A/S, der har til huse i et nyt domicil på Vejlbyvej i Fredericia med eget stort værksted, var med som gæstedeltager. A. O. Materiel Udlejning A/S løser primært opgaver i Trekantområdet, men har kunder i hele landet. Anders Skjøth var også godt tilfreds med dagens netværkskonference.
– Det har været et fint arrangement. For det første har jeg fået bedre føling med nogle af de projekter, der er i pipelinen her i Trekantområdet. Derudover har jeg i pauserne haft mulighed for at snakke med nogle af de deltagere, hvor jeg mener, at vi har noget at byde ind med, og som det derfor kunne være interessant for vores virksomhed at tale nærmere med.

Projektchef Troels Andersen fra CJ A/S, der udfører alle former for anlægs- og servicearbejde, og som har stor erfaring indenfor bolig- og erhvervsbyggeri, havde også valgt at tage tid ud til at komme til netværkskonference. CJ A/S har hovedkontor i Fredericia og samarbejder blandt andet med Fredericia Kommune og boligforeningen ØsterBo.
–  Vi er blandt andet mødt op i dag for at finde ud af, om der er nogle nye fremtidige projekter hos ØsterBo, som vi skulle kende til. Derudover har vi brugt netværkspauserne til at få os en uformel snak med de andre deltagere, ligesom vi normalt også gerne tager os en snak med de foredragsholdere, der har noget interessant at byde ind med for CJ A/S.