Månedens profil – En af verdens store geotekniske ingeniørvirksomheder er nu i Danmark

En ny æra indenfor geodætisk, geoteknisk og strukturel overvågning og monitorering er på vej. Moniterra Group, der er en af verdens ledende ingeniørvirksomheder på området, har etableret sig i København og er godt på vej ind på det skandinaviske marked. Moniterra’s succes handler ikke kun om at være teknologisk frontrunner, men i høj grad om forståelse for samarbejde og ansvar i den nordiske kultur.

Interview med Georgios Papastamos, CEO, Moniterra Group

Moniterra,  der er repræsenteret i Europa, Asien og Nordamerika, har i mere end 25 år været markedsførende indenfor geodæsi, geoteknisk & strukturel overvågning, sofistikerede turnkey-løsninger med realtid automatiserede monitoreringssystemer, online data management og deformationsanalyser med laser scanning. Ingeniørvirksomheden har løbende mere end 100 projekter kørende, hvoraf det måske mest kendte er det 330m høje One Za’abeel Tower i Dubai.

I Danmark er Moniterra aktuel med opgaver for Københavns Metro og Banedanmark. George Papastamos, CEO hos Moniterra, ser store muligheder i det skandinaviske marked.

– Den nye trend i Norden er højhuse, både til beboelse og erhverv. Arkitekter og investorer tænker opad, og antallet af højhusprojekter er eksploderet, og med det følger en helt ny udvikling med krav til fundering og sikkerhed. Vi kender alt til denne komplekse kombination fra mange års international erfaring. Bygherrerne i Skandinavien får nu for alvor brug for geodætisk, geoteknisk og strukturel overvågning for at kvalitetssikre deres byggeprojekter og forlænge bygningernes levetid, især når vi taler højhuse, siger George Papastamos.

Tyngdeloven bliver udfordret

Designfrihed er det helt hotte ord blandt førende arkitekter. Det har Moniterra også bemærket.

– Danske og skandinaviske arkitekter er super dygtige, og de tænker i cirkularitet, økonomi og kvalitet. De har mennesket og miljøet i centrum samtidig med, at de tænker ikonisk. Det betyder ofte højere, vildere og uortodoks arkitektur, der udfordrer tyngdeloven helt til grænsen.

– Det er en fantastisk udvikling, der er i gang i de nordiske lande. Som international ingeniørvirksomhed er vi meget opmærksomme på, hvor epicentrene for nyudvikling befinder sig. Vores filosofi, teknologiske ekspertise og kvalitetskoncept passer som hånd i handske til de høje krav, der stilles til bæredygtighed, miljø og kvalitet i Skandinavien. Derfor er vi nu etableret i Bloxhub i København, hvor vi har en hel perfekt placering i forhold til alt, hvad der sker af nybyggeri, urban udvikling og ekspansion af infrastruktur i Norden, fortæller George Papastamos.

Samarbejde og partnerskaber er vigtige

På grund af vores virksomheds størrelse, kan vi tillade os at tænke langsigtet og behøver ikke at gå på kompromis, fortæller George Papastamos.

– Økonomi og byggetid er meget væsentlige faktorer. På den konto ser vi, at der sker mange kompromisser. Uanset hvilken entreprise vi indgår i, går vi ikke på kompromis med vores indsats og ansvarsområde. Vi opfatter os selv som den vigtigste livsforsikring mod byggesjusk og sikring af de grundlæggende kvaliteter, som ethvert projekt er tiltænkt. Det giver store praktiske og økonomiske fordele for både bygherrer og investorer.

George Papastamos glæder sig over den åbenhed og nysgerrige interesse, han møder hos bygherrer og entreprenører, når han fortæller om de avancerede teknologiske muligheder, Moniterra råder over.

George Papastamos, CEO i Moniterra, ser store udviklings- og samarbejdsmuligheder for hans ingeniørvirksomhed i Skandinavien – Fotos: Moniterra Group

– Ingen kan alt, heller ikke Moniterra, selvom vi på vores felt kan mere end de fleste. Derfor ser vi det som vores adelsmærke at kunne samarbejde og indgå partnerskaber med gensidig respekt for hinandens virkelighed. Alle vinder ved et åbent og ærligt samarbejde. Når alle detaljer og ansvarsområder er aftalt på forhånd, opstår der meget sjældent problemer under projektforløbet. Det er sådan vi for eksempel har det i samarbejdet med COWI, hvor vi gensidigt har glæde af hinandens særlige ekspertiser. Og det er sådan, vi gerne vil have det med alle, som vi i fremtiden kommer til at samarbejde med, slutter George Papastamos.

Læs mere på moniterra.dk