Kom i dialog med bygherrer, rådgivere, entreprenører og leverandører i Aarhus

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Kom i dialog med bygherrer, rådgivere, entreprenører og leverandører i Aarhus

23. marts 2022 12:00 - 16:30

Der er fuld gang i befolkningsvæksten i Aarhus, ligesom der også er planlagt mange nye spændende bygge- og anlægsprojekter i de omkringliggende kommuner. Er du interesseret i at høre mere om nogle af disse projekter, inviterer Building Network og EcoPark til en kombineret fysisk netværkskonference i Aarhus onsdag d. 23. marts 2022. På konferencen har du blandt andet mulighed for at høre og tale med Vejdirektoratet, Aarhus Kommune, Enemærke & Petersen, Transform Arkitekter og Afry design, ingeniør og rådgivningsvirksomhed samt møde nogle af regionens rådgivere, entreprenører og leverandører.

Dialog og netværk

Mellem oplæggene vil der være mulighed for at komme i dialog med dagens talere og netværke med de øvrige deltagere. I pauserne kan oplægsholdere og deltagere nyde den hyggelige og afslappede atmosfære og få lækre smagsprøver med årstidens råvarer fra restauranten, som er kendt for at kræse med kærlighed for detaljen.

I Byporten på Aarhus Ø er Afry i fuld gang med planlægge opførelsen af cirka 300 lejligheder for Aarsleff, som forventes at kunne gå i gang i 2023  – Illustration: Suder+Lassen Architects

En grøn investering med mange gevinster

Ifølge Dansk Industri står bygninger, broer og veje for 30 % af Danmarks CO2-udledning og spiller derfor en helt afgørende rolle for samfundets bæredygtige omstilling.

I de seneste år har der derfor også været en stigende interesse for forskellige bæredygtighedsinitiativer i kampen for at gøre bæredygtighed mere konkret. 

Afdelingschef for konstruktion i Aarhus, Anders Bergstrøm giver blandt andet eksempler på, hvordan en af nordens største rådgivere tænker bæredygtighed, energibesparelser og indeklima ind i et par af de kommende projekter, som er på tegnebrættet.

 

Foto: Building Network

Nye spændende udviklingsplaner og projekter på vej i Aarhus

TRANSFORM er en tegnestue grundlagt i slutningen af 90’erne i det frugtbare, faglige miljø omkring Arkitektskolen i Aarhus.  Med base i Århus har det voksende kontor markeret sig i Danmark såvel som internationalt med projekter, der har fagligt fokus på urbane planer og urbane bygninger.

Tegnestueleder Lene Hammer fortæller om en række nuværende og kommende projekter, som skal være med til at udvikle nye og transformere de eksisterende bydele i Aarhus. 

Kulkransporet i Sydhavnen

Kulkransporet er Sydhavnen og Aarhus’ nye attraktive og identitetsbærende byrumsstruktur, der består af forbindelser, pladser og koblinger. Byrummene forbinder og samler – både by og Sydhavn, startups og store erhverv, socialt udsatte, iværksættere og forretningsfolk. Ved hvert kryds med udviklingsplanens infrastrukturelle forbindelser, etableres en kobling mellem flade og bro, som er en destination og et byrum i sig selv – med Kulkransporet som rygrad og hovedrolleindehaver.

Fælleskabets Hus

Fælleskabets Hus bliver en del af et tæt og levende bykvarter og det meget store studiemiljø, der udspringer af den snart 100 år gamle plan for Aarhus Universitet. Boligkontoret Aarhus planlægger opførelsen af 85 boliger, der skal binde bygningen og byen sammen, så den tager del i sine omgivelser og omvendt også tilbyder noget til byen.

Ankomst 
På hjørnet byder Fællesskabets Hus beboere og besøgende velkommen med et åbent og levende ansigt. Gennem stueetagens store vinduespartier oser huset af aktivitet og liv fra vaskeriet, workspace og makerspace. Unge mennesker studerer, udvikler, fester og inviterer hele verden indenfor. Over indgangen tegnes facaden af et markant relief, og de nord-østvendte karnapperne gløder af studieliv. Fra tagterrassen er der en fantastisk udsigt til byen og ud over hele Aarhus Bugten– Illustration Transform

Klyngerummene 
I klyngerummene er der både plads til samlende aktiviteter og til at trække sig tilbage i loungen. klyngerummene kan udvides med store altaner som kan blive et stort aktiv for livet i Fællesskabets hus. Her kan nye venskaber og fællesskaber opstå.– Illustration Transform

Et idræts- og eventprojekt i særklasse

Aarhus Kommune er i fuld gang med udviklingen af et nyt banebrydende og topmoderne stadion, som en del af et ca. 200 hektar område i Kongelunden i Aarhus, hvor publikum kan få en endnu bedre og mere intime idræts- og eventoplevelser.

Chefkonsulenter Trine Berthold og Line Willacy fra Kongelundens Sekretariat ved Aarhus Kommune  beskriver den samlede udviklingsplan for hele Kongelunden, herunder placering af et nyt bæredygtigt stadion til Aarhus med respekt for områdets historie og unikke natur, som skal gøre Kongelunden til et samlingspunkt for alle aarhusianere og byens gæster.

Fototekst: Udvikling af et nyt bæredygtigt og topmoderne stadion til Aarhus med respekt for områdets historie og unikke natur skal gøre Kongelunden til et samlingspunkt for alle aarhusianere og byens gæster – Foto – Google Maps

Reducer spildtid og øg arbejdsglæden på byggepladsen

Enemærke & Petersen har udviklet et nyt koncept, som har stort potentiale til at ændre på kulturen i den danske byggebranche, skabe større indtjening og forbedre de danske håndværkeres konkurrenceevne i den internationale konkurrence.  

Mange af byggeriets udfordringer ligger ofte i grænsefladerne mellem aktører og fag. Inspireret af industrien har byggeledelsen på et renoveringsprojekt på Skt. Annæ Gymnasium dokumenteret, hvordan håndværkere og samarbejdspartnere bedre kan hjælpe hinanden med de kompetencelette opgaver på tværs af faggrænser.

Relations-& markedschef i vest Claus Kjøngerskov deler viden om E&P og hvilke regionale projekter, som de arbejder med herunder, hvordan deres byggeledere, håndværkere og samarbejdspartnere implementerede den nye metode “den hjælpende hånd” på projektet, så samspillet mellem mandskab og materiel fungerer bedre i praksis og forbedrer det fysiske og psykiske arbejdsmiljø.

Vejdirektoratets dynamiske indkøbssystem på mindre anlægsprojekter = forenklede mini-udbud

Vejdirektoratet har siden 2019 indført nye dynamiske indkøbssystemer for mange mindre og specialiserede anlægsopgaver eller med gentagne ens arbejdsprocesser som fx hegnsarbejder, renovering af brolægning på fortove, arbejder i forbindelse med afvandingselementer og autoværn.

Nu er turen kommet til at udvide de meget tidsbesparende udbudsformer til også at omfatte mindre ændringer af cykelstier, etablering af buslommer eller mindre ombygning af kryds, hvor kommunale veje krydser statsveje.

Afdelingsleder for projekt- og vejudstyr Michael Aakjer Nielsen fortæller på vores konference torsdag den 9. december 2021 i Aarhus om den forenklede udbudsform og opfordrer flere lokale entreprenører til at blive forhåndsgodkendt på Vejdirektoratets leverandørportal, så udbudsrunderne kan gennemføres hurtigere, da beskrivelse og dokumentation af entreprenørens kompetencer kun behøves accepteret en enkelt gang.

Foreløbigt program

12.00 Frokost og netværk

12.50 Velkomst af Building Network 

13.00 Vejdirektoratets dynamiske indkøbssystem på mindre anlægsprojekter = forenklede mini-udbud
v/ Afdelingschef Michael Aakjer Nielsen. Vejdirektoratet

13.25 En grøn investering med mange gevinster 
v/Afdelingschef Anders Bergstrøm, Afry

13.50 Nedbrydning af faggrænser, der reducerer byggeperioden
v/ Relations-& markedschef i vest Claus Kjøngerskov fra Enemærke & Petersen

14.00 Netværk med de første talere

15.00 Nye spændende udviklingsplaner og projekter på vej i Aarhus
v/ Tegnestueleder Lene Hammer, Transform Arkitekter

15.25 Idræts- og eventprojekt i særklasse samt udviklingsplan for Kongelunden
v/ Chefkonsulent i Kongelundens Sekretariat Line Willacy, Aarhus Kommune

15.50 Netværk med de sidste talere og afrunding 

Foreløbig deltagerliste

1927 Estate Saracamilla Schriver
1927 Estate Martin Odgaard
1927 Estate Lise Kaasing
1927 Estate Lasse Lindkvist Hansen
Afry Anders Bergstrøm
Betongruppen RBR Ib Feldborg
Biegga A/S Steen Axelsen
Bravida Danmark A/S Kurt Vestergaard
Cellnex Tomas Rosen
Cellnex Thomas Alding
Copla Anders Haagen Jensen
DKTV Niels Brix Jensen
DKTV Dennis Rønberg
DELUX DENMARK Michael Madsen
Enemærke & Petersen Claus Kjøngerskov
Ensure Pension Martin Jensen
Europcar Danmark Eddy Ajdari
Evishine Morten Halberg
Faze2 – Green Marketing Jens Gert Sørensen
Forenom Julie  Hansen
GreenWood Meisner Mette Schnipper 
Henning Mortensen Jesper Tange
Honeywell A/S Georg Markhovski
Hydro-Con A/S Jens Kofoed
Hydro-Con A/S Carsten Hansen
INTERLEX Advokater Thomas Heintzelmann
KJØLHEDE arkitekter Niels Kjølhede
Knauf A/S Ann Barbara Damø
Kreon Hassan El-Hindi
  Kristian Sørensen
Linkedinsider ApS Jacob Elton 
MW Group Casper Bülow
MW Group Niklas Jeppsson
NCC Sarah Jarsbo
Per Aarsleff A/S Peter Willemoes Madsen 
Phønix Tag Materialer A/S Dorthe Hartung
Prodrone Jørgen Klinck
Rambøll Hans Peter Faber Mølholm
RIB A/S Marc Melgaard
RIB A/S Flemming Dyring
RUBOW arkitekter A/S Uffe Breinholt
Schindler Elevatorer Christina Foldbjerg Hvass
Schindler Elevatorer Kasper R. Havmose
Scottish Development International Viktor Heide
Skydoor Martin Jensen
Solar Lab Peter Melchior
Solet Danmark Hakan  Barut
TDC Nicolas Krabbe
Transform Lene Hammer
Yousee Thomas Sejr
Videx Brian Jensen
Vis Blue Maja Lynge
Vejdirektoratet Michael Aakjer Nielsen
Aarhus Kommune Line Willacy

Foto: Building Network

Tilmelding

Arrangementet er åbent for medlemmer af Building Network og gæster, som har tilmeldt sig ved at klikke på knappen herunder.

Såfremt din virksomhed ikke er medlem af Building Network har du mulighed for at købe

  • en fysisk eller digital billet for DKK 3.000 + moms 
  • et årligt Flex klippekort for 9.000 + moms. hvor du eller dine kollegaer får “fire klip”, der giver mulighed for at deltage fysisk og digitalt til fire udvalgte regionale netværkskonferencer.
  • eller et årligt BOOST medlemskab for for 15.500 + moms, hvor du eller dine kollegaer får fysisk og digital adgang for 1 person pr. regional konference.

Billetter kan indenfor 30 dage modregnes i et af vores medlemskaber. 

Læs mere om, hvordan Building Network hjælper dig med faglig viden om kommende bygge- og anlægsprojekter samt adgang til relevante aktører, så det bliver nemmere at få nye kunder og samarbejdspartnere her:

Foto: Ulrik M. Eriksen, SEES media

På vores konferencer:

– benytter vi ekstra store lokaler og bordopstilling, der sikrer ekstra god afstand mellem deltagerne
– står der håndsprit på alle borde
– er der ekstra fokus på rengøring af overflader og udsatte kontaktflader
– bruger vi personlige redskaber eller portionsanretninger samt drikkevarer på flaske
– sikrer vi øget filtrering af indeluften med HEPA-filter både før og under arrangementet, som reducerer bakterier og luftbåren vira

Foto: Building Network

Få ekstra eksponering før, under eller efter vores konferencer

Building Network’s unikke netværksform med korte indlæg og ekstra lange netværkspauser giver os mulighed for at øge medlemsplejen yderligere. Sidste år fik medlemmerne mulighed for at synliggøre deres gode historier og nyheder kvit og frit på Building Network’s forskellige portaler.

I år kan to virksomheder fremvise deres innovative kompetencer og produkter med et regionalt partnerskab, der giver øget eksponering både fysisk og virtuelt før, under og efter vores eksklusive konferencer.

Læs mere, hvordan du får større synlighed over branchens aktører. 

Foto: Building Network

Offentliggørelse af deltagerliste, billeder og video samt formidling af kontaktoplysninger 

Ved tilmelding til vores netværkskonferencer giver du normalt samtykke til at dit navn, virksomhed, titel og link til din LinkedIn profil bliver vist på den foreløbige deltagerliste på buildingnetwork.dk før, under og efter hvert arrangement samt at foto og evt. video offentliggøres fra arrangementet.

Deltagerlisten sendes endvidere ud med navn, virksomhed og titel på mail til alle de tilmeldte og samarbejdspartnere 1-2 dage før arrangementet samt uddeles i en printet udgave til arrangementet.

Såfremt du ikke ønsker, at vi synliggør og deler dine kontaktoplysninger med deltagere, arrangører eller konferencesteder, som vi afholder arrangementet i samarbejde med og offentliggør billeder eller evt. video af dig, bedes du venligst give os besked til os på contact@buildingnetwork.dk.

 

Detaljer

Dato:
23. marts 2022
Tidspunkt:
12:00 - 16:30

Arrangør

Building Network
Telefon:
+45 93 85 75 75
E-mail:
ml@buildingnetwork.dk
Hjemmeside:
buildingnetwork.dk

Sted

Ecopark
Bautavej 1A
Aarhus V, 8210
+ Google Maps
Telefon:
87 44 79 00
Hjemmeside:
http://www.ecopark.dk/

Arrangementer

Seneste nyt